ŞANLIURFA / BİRECİK - Ayşe - Faruk Pınarbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ayşe - Faruk Pınarbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Meydan Mah. 19 Mayıs Cd. No1/1 Birecik/Şanlıurfa
Vizyon
Bütün öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili ve kendine güvenen, girişimci bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21. Yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak ve bölgemizdeki meslek liseleri arasında okulumuzu en önde tutmak! istiyoruz ki; Okulumuzda öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin.
Misyon
Biz; Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları doğrultusunda; Milli Eğitimin ilkelerine uygun olarak eğitim öğretimi gerçekleştirmek, okulumuzda kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu ticaret, muhasebe , büro hizmetleri, bilgisayar ve diğer iş hizmet alanlarında görev alacak ve ya kendi başına iş yapabilecek , nitelikli işgücü yetiştirmek ve bununla beraber mesleğinin devamı olan üniversite ve ya yüksekokullara öğrencilerimizi hazırlamak; Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı; bayrağını, devletini, ailesini ve çevresini seven bireyler yetiştirmek; kendisinin ve çevresinin bilgi ve kültür seviyesini yükseltecek kapasitede gelişimini sağlamak;
Başarılar
Okulumuzdan 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı sonunda mezun olan 110 öğrencimizden 58 tanesi ön lisans, 4 tanesi de lisans bölümlerini kazanmışlardır. Öğrencilerimizi ve sevgili velilerimizi tebrik ederiz.
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :4
Öğretim Şekli :TAM GÜN
KALORİFER
tel:(0414) 652 40 60 e-mail:279494@meb.k12.tr
Meydan Mah. Hamdi Öztürk Cd. No:3 Birecik
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Şanlıurfa´ya uzaklığı 82 km, Gaziantep´e uzaklığı 53 km dir. Okulumuz Birecik İlçe merkezinde bulunmaktadır.